Archief

2016

Jaarlijkse expositie

Op woensdag 28 en donderdag 29 december 2016 vindt de jaarlijkse expositie plaats van schildervereniging "Met Potlood en Penseel" te Eindhoven.

De vereniging heeft 150 leden en wordt begeleid door professionele kunstenaars. Ook dit jaar zullen meer dan 100 werken te zien zijn in verschillende technieken.

De opening vindt plaats op woensdag 28 december om 11.00 uur en zal op de twee expositiedagen te bezoeken zijn van 11.00 tot 17.00 uur in Gemeenschapscentrum Lievendaal, Lievendaalseweg 3 te Eindhoven.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met deze vorm van creativiteit, die zoveel mensen geweldige voldoening en plezier geeft.

Informatie voor leden/deelnemers van de expositie:

Uw werk inschrijven op de groepslijst in het atelier.

Vóór 12 december ingevuld in de postmandjes deponeren.

Werk inleveren 16 december van 14.00 t/m 16.00 uur.

Binnenschilderdag van Abbe Museum

Rond 11.00 uur verzamelden zich zo'n 25 leden van onze vereniging om deel te nemen aan de binnenschilderdag, die georganiseerd was door Gertje Roosen met hulp van Erika Merks. Het was guur en koud weer dus je kon nergens beter zijn dan in het museum.

In het auditorium kregen we een kleine uiteenzetting wat de bedoeling was. Eerst rondlopen in het museum en kijken welke kunstenaar of kunstwerk jou boeide om daar iets mee te gaan doen in je eigen stijl. Er was door iedereen voorwerk gedaan in de vorm van leporello's (gevouwen boekjes) die al een kleurige ondergrond hadden.

Bij een rondgang door het museum later op de ochtend kwam je op de meest verrassende plekken onze mensen tegen.

Na de lunch in het museumcafé ging iedereen weer aan het werk en om half vier was het verzamelen in het atelier beneden in het museum en werden alle werkjes tentoongesteld en door Gertje besproken. Het was een grote verrassing wat iedereen had gedaan. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Ook vanuit het van Abbe Museum is zeer positief gereageerd op dit intiatief. Het was de eerste keer dat dit door amateurkunstenaars is gedaan. De bezoekers in het museum reageerden ook aangenaam verrast op de tekenaars.

Al met al een genoeglijke zondag en afgesproken is om dit kleine project ook onderdeel te laten zijn van onze overzichtstentoonstelling.

Marij Wijnands.

Najaarsexcursie naar het nieuwe museum Voorlinden te Wassenaar

Zaterdag jongstleden 22 oktober, hebben we onze jaarlijks excursie weer beleefd. Dit maal ging de reis naar Wassenaar, museum Voorlinden. Dit is voor hedendaagse kunst, geopend in september van dit jaar.

We vertrokken rond 9.00 uur na ongeveer een uur rijden deden we het plaatsje Haarzuilens (met een nog echte dorps brink) aan, alwaar we koffie en gebak geserveerd kregen. Waarna we naar Wassenaar togen, ons doel voor vandaag. Wat een schitterend museum!! alle 20 zalen gelijkvloers, ruim en met een werkelijk erg goede lichtinval door de grote ramen en plafond verlichting, met een soort van licht tubes, waardoor de kunstwerken erg goed tot hun recht kwamen. Het was een hele belevenis te veel om in dit verslag te benoemen. Wat er voor ons uitsprong waren "Het Zwembad" van Leandra Erlich, hier zag je mensen onder water lopen, "Openended" van Richard Serra, een gigantisch doolhof van cortenstaal, en van Ron Mueck het werk "Couple under anumbrella". Ook de moeite waard waren de prachtig aangelegde tuin rondom het museum ontworpen door de internationaal bekende Piet Oudshoorn. Als u deze en andere afbeeldingen van kunstwerken die hier tentoongesteld werden wil zien, verwijzen wij u naar de face book pagina van onze vereniging..metpotloodenpenseel(voor de lol).

Erika en een ieder die deze dag hebben georganiseerd bedankt!!! We hebben met volle teugen genoten!!, ook al door het prachtige weer dat we die dag hadden.

Jos Toonen

« Terug naar het prikbord